HTML

Zalaszentgrót Blog

Zalaszentgrót és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Helyi Termék Akadémia volt Zalaszentgróton

2010.04.28. 11:31 Octavianus Augustus

A Helyi Termékek Akadémia 1. programját szervezte meg a CELODIN Zalai Alapítvány Zalaszentgróton 2010. április 16-án.
 
Helyi Termék Akadémia volt Zalaszentgróton
Helyi Termék Akadémia volt Zalaszentgróton
Helyi Termék Akadémia volt Zalaszentgróton

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Szakterületi Projekt támogatásával a CELODIN Zalai Alapítvány által megszervezésre került a Helyi Termékek Akadémia 1. programja. Az Akadémia egy 3 részből álló rendezvénysorozat, melynek célja a helyi termékek előállítása és értékesítése, aktuális szakmai kérdéseinek megvitatása a tevékenységhez kapcsolódó szakmai és civil szervezetek bevonásával. Az Akadémia 1. programjának célja, a helyi termékklaszter, a helyi termék védjegy és a helyi közösségek helyének és szerepének értelmezése a helyi termék piacra jutása területén.

A rendezvényt Kardis Erika, a CELODIN Zalai Alapítvány elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényt G. Fekete Éva, a Miskolci Egyetem docense moderátorként segítette.
A rendezvény első előadója Kovács István, az Oszkói Hegypásztor Kör elnöke a helyi termékklaszter létrehozásáról működtetéséről beszélt, a Pannon Helyi Termék Klaszter működését mutatta be. A második előadás a helyi termék védjegy, területi márka létrehozásáról, s a védjegy létrehozásának jogszabályi kereteiről, alkalmazásáról szólt. Az előadást Dr. Búza Beáta, a Humán Esély Non-profit Kft. ügyvezetője tartotta. A két előadást követően a résztvevők feltehették kérdéseiket a termékklaszter és a védjegyhasználathoz kapcsolódóan.
A rendezvény következő szakaszában két előadás hangzott el a „Közösségi összefogás a helyi termék piacra jutásának folyamatában” témakörben. Az előadásokat Guitprechtné Molnár Erzsébet, a Zala Termálvölgye Egyesület elnöke és Parragi Péter, a CELODIN Zalai Alapítvány munkatársa, a Zalaszentgróti Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője tartotta.

A rendezvény végén kérdések és válaszok, javaslatok és lehetőségek hangzottak el. A nap programját összefoglalta G. Fekete Éva. A Helyi Termékek Akadémia helyi termékkóstolóval fejeződött be, a helyi termékek kínálója a Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület volt.

Az Akadémia képei ezen a linken tekinthetők meg.

Forrás: Zala Termálvölgye és Celodin Zalai Alapítvány

 

Szólj hozzá!

Címkék: akadémia termék helyi zalaszentgrót celodin

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaszentgrot.blog.hu/api/trackback/id/tr951708681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása