HTML

Zalaszentgrót Blog

Zalaszentgrót és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Elkészült a fecskeház program

2009.09.17. 22:58 Octavianus Augustus

„Felsőfokú végzettségű fiatalok falvakban történő letelepítésének egy lehetséges modellje a Zala Termálvölgye Akciócsoport területén” alcímmel tanulmány készült Hévíz és Zalaszentgrót térségének 33 településére vonatkozóan. 

Fecskeház Program

A Zala Termálvölgye Egyesület Zalaszentgrót és Hévíz térségének 33 településén látja el tevékenységét. Az Egyesület az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. tengelyéből származó kb. 1 milliárd forint fejlesztési forrás kipályáztatásában működik közre a 2008-2015-ös időszakban. Az egyesület által készített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia kiemelten foglalkozik a fiatalok helyzetével.

A fejlesztési célok között szerepel olyan „fecskeházak” létrehozása, amely felsőfokú végzettségű fiatalok letelepedését segítheti elő. Erre az egyesület kb. 25 millió forint fejlesztési forrást különített el. A majdani fecskeházak kialakításához, működtetéséhez az egyesület egy tanulmányt dolgoztatott ki, amelynek elkészítésére a BFH Európa Kft. kapott felkérést.

A tanulmány által érintett témák:

- Helyzetfeltárás – a fiatalok letelepedését segítő eddig megvalósult fejlesztések, programok az ország, a HACS területén, esettanulmányok, jó példák, jogszabályi környezet stb.

- A fecskeházak létrehozása – milyen otthont hozzunk létre, milyen szempontokra figyeljünk a létrehozáskor.

- A fecskeházak működtetése – hogyan kerül meghirdetésre, kik költözhetnek bele, milyen feltételekkel, meddig lakhatnak ott, kell-e havonta fix összeget megtakarítaniuk stb..

- Fecskeházak hálózata – a fecskeházak közötti együttműködés módszertanának kidolgozása; kapcsolat kialakítása az ifjúságfejlesztésben érintett szervezetekkel, intézményrendszerrel; egységes arculat kialakítása.

A tanulmány letölthető innen!

A Fecskeház Programról bővebb információ a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársaitól kapható.

Forrás: Zala Termálvölgye

 

Szólj hozzá!

Címkék: zala stratégia egyesület úmvp akciócsoport zalaszentgrót termálvölgye fecskeház

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaszentgrot.blog.hu/api/trackback/id/tr452084805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása