HTML

Zalaszentgrót Blog

Zalaszentgrót és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Letették az alapkövet

2010.02.04. 20:38 Octavianus Augustus

Ünnepélyes esemény keretében tették le a mai nap a zalaszentgróti kistérségi járóbeteg szakellátó központ alapkövét. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) háromszáz millió forintos vissza nem térítendő támogatásával mind az alapterületében mind a nyújtott szolgáltatásaiban kibővülő és akadálymentessé, valamint energia hatékonnyá váló intézmény októberben készül el.

 

 

Császár József, a kisváros polgármestere köszöntőjében elmondta: sűrű napokat él a fejlesztések tekintetében Zalaszentgrót. Az egészségügyi központ építkezésének megindítása után a jövő héten ugyanis a település történelmi magjában, a Templom téren is megindulhatnak a felújítási munkálatok, így ebben az évben két régóta dédelgetett álom is valósággá válik.

 

Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ehhez kapcsolódóan jegyezte meg, hogy a megyében az egy főre eső elnyert európai uniós források tekintetében ez a kistérség a második a Hévízi után. Az ÚMFT Nyugat-dunántúli Operatív Programjáról szólva elmondta, hogy az időarányosan jól áll, úgy tervezik, hogy 2013-ig nemcsak a forrásokat kötik le, hanem maguk a projektek is elkészülnek akkorra. Örömét fejezte ki aziránt is, hogy bár széles körű közbeszerzést kellett lefolytatni, mégis a környékhez kötődő helyi, zalai cégnek sikerült azt megnyernie.

 

Virágh Péter, a Váti Nonprofit Kft. hálózati igazgató helyettese is gratulált a projekthez, s az európai uniós pályázatok követelte következetes munkát hangsúlyozta. Megemlítette továbbá, hogy a Nyugat-Dunántúlon máshol is gőzerővel folynak az egészségügyi beruházások, csak a régiós operatív program keretéből hárommilliárd forint értékben.

 

Dr. Varga Tamás, az intézmény igazgató-főorvosa kiemelte, hogy a megújuló központ nemcsak Zalaszentgrótot, hanem a kistérség további huszonhárom települését is szolgálja, és az egerszegi és keszthelyi kórházakat is részben tehermentesíti majd.

 

Peresztegi Imre, a kivitelezést elnyerő ZÁÉV Zrt. vállalkozási igazgatója az ütemtervről szólva kifejtette: az új építésű rész júniusra, míg a meglevő épület felújítása októberre készül el. Szoros a határidő, de – többek között zalaszentgróti vállalkozások bevonásával - tartható.

 

A beszédek után jött el a hosszú ideje előkészített beruházás első mindenki számára jól látható pillanata: Dr. Varga Tamás, Császár József és Peresztegi Imre lerakták a tervrajzokat, engedélyeket, helyi újságokat, projekt kiadványt és fémpénzt tartalmazó urnát a földbe és ráhelyezték az alapkövet. Indulhat az építkezés.

 

 

A projekt adatai

 

 

Neve: Alapszintű kistérségi járóbeteg szakellátó központ fejlesztése és korszerűsítése Zalaszentgróton

 

Kedvezményezett:

Zalaszentgrót Város Önkormányzata; 8790 Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u. 1.; telefon: 83/562-960; honlap: www.zalaszentgrot.hu

 

Építész tervező:

László Ildikó, ZALAKI Bt.; 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. út 12-14.; telefon: 92/311-193; honlap: www.archindeco.com

 

Kivitelező:

ZÁÉV Zrt.; 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 9-11.; telefon: 92/504-100; honlap: www.zaev.hu

 

Pályázati forrás neve:

Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (ÚMFT NYDOP) 5.2.1/B Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése /Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése / Kistérségi önálló járóbeteg szakrendelők fejlesztése

 

Megítélt összeg: 300 000 000 Ft

 

Támogatás aránya: 89 %

 

Közreműködő Szervezet:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Sopron; 9400 Sopron, Verő József u. 1.; Telefon: 99/512-710;

www.vati.hu

 

Irányító Hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága; 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22; Telefon: 1/474-9612; www.nfu.hu/rop_ih

 

 

(Sajtóközlemény alapján.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügyi alapkő úmft járóbeteg nydop

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaszentgrot.blog.hu/api/trackback/id/tr151730283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása