HTML

Zalaszentgrót Blog

Zalaszentgrót és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Nem csak megújulna, bővülne is a zalaszentgróti egészségügyi központ

2010.01.07. 22:31 Octavianus Augustus

Nem csak a járóbeteg-, hanem az alapellátás feltételei is javulnak a zalaszentgróti Városi Egészségügyi Központ rekonstrukciójával, bővítésével. 

Új Magyarország Fejlesztési Terv

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól háromszázmillió forintot nyert a kisváros, illetve az intézmény. A beruházás a rekonstrukció mellett azt is eredményezi, hogy végre egyetlen telephelye lesz a központnak, ez a praktikusság mellett gazdaságossági szempontból is előrelépés. A rendőrség felőli részen új, kétszintes épületszárny készül, melyben a járóbeteg szakrendelések kapnak helyet. Több új részmunkaidős ellátás indul, például sebészet, fül-orr-gégészet, ortopédia, neurológia, kardiológia, gyermek szakrendelés szolgálja majd a térségben élő betegek kezelését, gyógyulását.

A negyvenesztendős épület is megújul, átalakul, kicserélik a nyílászárókat, bútorokat, de a pályázatnak köszönhetően az orvosi műszerezettség terén is jelentős fejlesztések történnek. Fontos, hogy megújul az informatikai rendszer, lehetőséget ad például a labor- és egyéb eredmények lekérdezésére, távleletezésre, más intézményekben dolgozó orvosokkal való konzultációra.

- Az elnyert támogatás a szakrendelésekre vonatkozik, mi azonban az alapellátás területét is szeretnénk megújítani - fogalmazott Császár József polgármester, hozzátéve: erre pályázatot kívánnak benyújtani. Kérdésünkre, hogy miként finanszírozzák majd a megemelt óraszámú, s az új szakrendeléseket, azt mondta: bár az egészségügyben nagy a káosz, bíznak benne, hogy az OEP-támogatások megoldják ezt a kérdést.

- A központ a jövő év októberére készül el, a működtetés utófinanszírozása miatt a városnak meg kell előlegeznie néhány hónapot - tette hozzá.

Forrás: Zala Termálvölgye a Zalai Hírlap cikke alapján.

Szólj hozzá!

Címkék: központ polgármester tanács egészségügyi regionális úmft fejlesztési zalaszentgrót nydop nyugat dunántúli

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaszentgrot.blog.hu/api/trackback/id/tr322084739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása